divendres, 20 de setembre de 2013

XERRADA PREPARACIÓ FÍSICA CICLISME


El proper dissabte, dia 28 de setembre, tindrà lloc  a la botiga Bike Girona, una xerrada gratuïta sobre pautes genèriques en la preparació física del ciclisme i el BTT.

Si estàs interessat en assistir-hi has de confirmar la teva assistència a traves del correu:
bikegirona@hotmail.com
 

dimarts, 17 de setembre de 2013

QUARTA TEMPORADA PER L'ESCOLA ESPORTIVA FUTUR ESPORT

Avui comença la quarta temporada de l’escola esportiva Futur Esport a la localitat d’Ullà (Baix Empordà).
El nombre de participants és de 20 nens/es de 4 a 15 anys d’edat repartits en diferents grups segons el nivell assolit dintre el programa intern de l’escola. Com el curs passat, s’afegeix l’activitat aquàtica un cop a la setmana, concretament els dimarts, just després de l’entrenament de ciclisme que es fa al camp de futbol d’Ullà, tal com s’ha comentat abans, els dimarts de 17:45 a 19h i els dijous de 17:45 a 19:15h.
Per altra banda i paral·lelament s’iniciarà com a novetat una activitat extraescolar dins l’horari no escolar de l’escola Guillem de Montgrí per nens de 6 a 12 anys d’edat els dijous de 16:45 a 17:45h a partir de l’octubre, donant la possibilitat als nens de l’escola ordinària practicar el ciclisme i si volen seguir millorant se’ls donarà la possibilitat d’incorporar-se a l’escola esportiva.
Agrair la col·laboració de l’ajuntament d’Ullà per la facilitat en les instal·lacions així com la resta de col·laboradors i patrocinadors que fan que un cop més l’escola Esportiva Futur Esport surti endavant en la formació de nous esportistes i persones amb uns valors adequats.
Recordar finalment que qualsevol persona interessada pot accedir a la web i correu del club: www.futuresport.cat i cfuturesport@gmail.com

Josep Codinach (director tècnic escola Esportiva Futur Esport)

dijous, 12 de setembre de 2013

dimecres, 11 de setembre de 2013

dilluns, 9 de setembre de 2013

Rescaten Kilian Jornet al Mont Blanc

Els gendarmes socorren el corredor de muntanya català i una acompanyant de la cara nord de l'Aiguille du Midi

Malestar entre les autoritats franceses per la manera que té Jornet d'afrontar l'alta muntanya

 
El corredor de muntanya català Kilian Jornet i una acompanyat han estat rescatats en un dels cims del massís Mont Blanc pels gendarmes francesos, segons ha informat Le Dauphiné Liberé. Quan el grup de Gendarmeria d'Alta Muntanya (PGHM) va socórrer els dos alpinistes, aquests anaven amb roba lleugera i sabatilles d'esport, sense botes ni roba d'abric.
El rescat va tenir lloc el dissabte a la tarda a la cara nord de l'Aiguille du Midi arran d'un avís de Jornet, que va trucar al PGHM de Chamonix en comprovar que el temps estava empitjorant ràpidament i no tenien prou jaquetes. A causa de les males condicions meteorològiques, els gendarmes no van poder utilitzar l'helicòpter i van haver d'arribar a peu fins al punt on es trobaven Jornet i la seva acompanyant.
La premsa francesa destaca que aquest afer ha revifat la polèmica entre les autoritats i els guies de la zona sobre la forma que té l'esportista català d'afrontar la muntanya. En declaracions a Le Dauphiné Liberé, el regidor de Chamonix i guia Jean-Louis Verdier subratlla que la muntanya “s'ha de practicar amb el material adequat a la motxilla per fer front al mal temps. M'enfado molt quan veig que [Jornet] continua pujant en altura amb sabatilles quan malgrat les nostres demandes”.
En un comunicat al seu blog, Jornet assegura que van sortir a fer l'itinerari “amb el material d'escalada necessari (tant per roca com per gel)” però admet que va ser “poc previsor al pensar que hi hauria temperatures més càlides i no agafant suficients jaquetes”. En aquest sentit, explica que ja havia realitzat anteriorment “anant lleuger de material” el mateix itinerari i que havia sortit a l'horari previst per poder esquivar el mal temps. Això no obstant, una equivocació en l'últim tram de desnivell els va fer perdre molta estona i va ser aleshores quan els va enganxar un canvi sobtat de condicions meteorològiques.
El corredor agraeix la tasca del cos de salvament en muntanya i destaca que els van treure d'allà “sense més entrebancs que una mica de fred”.
Noticia del Punt Diari

divendres, 6 de setembre de 2013

20 excuses per no agafar la bicicleta


 


Resum de les 20 excuses més freqüents per no agafar la bicicleta i com es refuten, basat en una ponència de Juan Merallo al 2n Congrés Català de la Bici:

 1. Hi ha moltes pujades


Les bicis tenen marxes, no cal anar amb preses i es poden cerca itineraris alternatius.

 1. És per gent jove, esportiva i ecologista


Anar en bici és com caminar es pot fer a qualsevol edat, no cal anar amb preses.

 1. Em sento ridícul


T'hauries de sentit orgullós! A més a més cada vegada hi ha més gent en bici.

 1. No tinc bici


Compra-la, és molt més barat que altres mitjans de transport. Lloga-la o que te'n deixin una per provar-ho.

 1. Et mulles quan plou


No plou! Ho fa molts pocs dies a l'any i que coincideixi amb que tu vas a treballar ja és casualitat! Hi ha roba per la pluja o si ho prefereixes aquell dia no agafis la bici.

 1. Sues quan fa calor


Si vas a poc a poc no sues més que quan vas a peu. A més a més l'aire t'asseca. També hi ha l'opció de dutxar-se a la feina si tens vestuari.

 1. És perillós


Si prens certes mesures és més segur que altres mitjans (els números canten!). Planificar la ruta ajuda a trobar itineraris més segurs.

 1. Haig de vestir elegant


Portar vestit, corbata, americana o faldilla no és problema per anar en bicicleta. Les bicicletes de ciutat són més còmodes, es pot usar faldilla i no t'embrutes ni amb l'aigua i el fang o amb el greix de la cadena.

 1. No sé on deixar-la


Una bicicleta plegable pot ser la solució. Tot i així, demana un lloc per aparcar-la de forma segura a la feina o als estudis. Pots demanar també la instal·lació d'un aparcament de bicis al carrer al teu ajuntament.

 1. Es respira contaminació


Menys que anant en cotxe gràcies a la posició elevada i a la ventilació. Cercant rutes alternatives pots disminuir el contacte amb la contaminació. A nivell de salut els beneficis d'anar en bicicleta compensen de sobres.

 1. Es cosa de pobres i de països subdesenvolupats


Als països del nord d'Europa no són precisament pobres.

 1. No puc comprar ni portar res


Has pensat en una cistella al davant, una portaequipatges i unes alforges?

 1. Fa fred


A ciutats com Estocolm o Copenhagen sí que fa fred i no és un impediment. Abriga't.

 1. Passes calor


No més que anant a peu. L'aire que corre quan vas en bici a més més et refresca.

 1. No sé anar en bici


Aprèn-ne! Hi ha cursos per a nens i per adults.

 1. Visc massa lluny


Combina-ho amb el transport públic.

 1. No hi ha carril bici


Sempre hauràs d'acabar circulant amb els cotxes. Si ho fas ocupant el centre del carril corres menys riscos.

 1. Hauria de circular de nit


Utilitza llums i elements reflectors.

 1. Em fa mal l'esquena o els genolls


Les bicicletes de ciutat permeten tenir una postura més vertical. Utilitzant bé les marxes no s'ha de forçar pas els genolls. Gradua bé l'altura del seient. No cal córrer. La bici s'utilitza per a recuperacions de lesions de genolls.

 1. Me la poden robar


Utilitza dues tanques en forma d'U. Utilitza una bicicleta per a ús diari més senzilla. Deixa-la lligada en llocs freqüentats