diumenge, 28 de juliol de 2013

dijous, 25 de juliol de 2013

dimarts, 23 de juliol de 2013

Adelantar a un ciclista de manera perillosa són 200€ i 4 punts


 

El artículo 85 del Reglamento General de Circulación especifica las obligaciones de todo conductor de un vehículo a motor al adelantar: “se deberá realizar la maniobra ocupando parte o la totalidad del carril contiguo de la calzada, siempre y cuando existan las condiciones precisas para realizar el adelantamiento en las condiciones previstas en este Reglamento; en todo caso, la separación lateral no será inferior a 1,50 metros. Queda expresamente prohibido adelantar poniendo en peligro o entorpeciendo a ciclistas que circulen en sentido contrario.”

Las infracciones al adelantar podrán ser sancionadas con 200 euros de multa y 4 puntos del permiso de conducir, al tener la consideración de graves según se recoge en el artítuculo 65.4.c) de la Ley de Tráfico.

1. Un ciclista es un usuario vulnerable y debemos extremar la precaución cuando circulemos cerca de él. Si no aminoramos la velocidad o no nos separamos lo suficiente creamos corrientes de aire que pueden desestabilizarlo, lo que unido a la inseguridad que causa ser adelantado por un vehículo a motor a menos de 1,5 metros aumenta en gran medida las posibilidades de tirarle al asfalto.

La distancia de adelantamiento, también si hay dos ciclistas en paralelo, debe de ser 1,5 metros desde el que esté a la izquierda

2. No asumas riesgos por intentar adelantar rápidamente a un ciclista. Espera el momento y deja el espacio de seguridad suficiente, tanto frontal como lateral, para hacer el adelantamiento con seguridad.

No dejar la distancia necesaria o ir demasiado rápido entraña muchos peligros para el ciclista

3. Dos ciclistas pueden circular en paralelo, por lo que no les recrimines este hecho. Comparten la vía con otros usuarios, y debemos tener en cuenta su fragilidad.

Es legal que los ciclistas vayan en paralelo, no se lo recrimines

4. Si circulando por una carretera adelantas a otro vehículo, verifica que no vienen ciclistas de frente ya que ésta es la maniobra que más riesgo entraña para el ciclista.

5. En zona urbana ten en cuenta la presencia de ciclistas tanto al circular como a la hora de abrir la puerta cuando abandonemos el vehículo.

Adhesivo de un taxi holandés en el que se recuerda la necesidad de comprobar que no vamos a tirar a nadie de la bicicleta cuando abramos la puerta

dilluns, 22 de juliol de 2013

Kilian Jornet es proclama campió d'Europa de 'skyrunning'


El català acaba la prova en 2 hores i 11 segons i millora així el temps que va aconseguir l'any passat Kilian Jornet s'ha imposat aquest diumenge en la prova de 'skyrunning' dels Campionats d'Europa que es disputen a les Dolomites italianes i s'ha proclamat campió d'Europa de la modalitat.
Jornet, que divendres ja va guanyar la prova del quilòmetre vertical, ha aconseguit aquest diumenge la segona medalla d'or en tres dies. L'atleta de la Cerdanya ha completat la cursa –de 22 quilòmetres i 1.750 metres de desnivell positiu– en 2 hores i 11 segons i ha millorat així el temps que va aconseguir l'any passat, que va ser de 2 hores, 1 minut i 52 segons. Però Kilian Jornet no ha aconseguit el triomf de manera fàcil. El català ha hagut de lluitar fins als últims metres amb l'italià Marco de Gasperi ARA

dissabte, 20 de juliol de 2013

Dos carrils de natació a mar obert al litoral palafrugellencPalafrugell ha inaugurat dues zones de protecció de banyistes i caiacs a la seva costa. Es tracta de dos canals marítims senyalitzats amb boies que ressegueixen el litoral del camí de ronda i que estan destinats a la pràctica de la natació a mar obert. L'un va de Calella de Palafrugell a Llafranc i l'altre de Tamariu fins Aigua Xelida. Es tracta d'una iniciativa pionera a Catalunya pensada per garantir la seguretat dels nedadors que prefereixen nedar en aigües obertes abans que quedar-se a la zona de platges. Els dos carrils estan operatius des d'aquest dissabte, quan el Club Atlètic de Palafrugell, encapçalat per l'atleta triolímpic Xavier Llobet, va fer els honors d'inaugurar aquestes vies que esperen que esdevinguin un punt clau en la natació a mar obert. A més de donar una eina esportiva fonamental pels nadadors, amb la creació de les zones de protecció de banyistes i caiacs s'espera descentralitzar l'activitat turística i crear noves iniciatives que dinamitzin el territori. Des de l'Ajuntament de Palafrugell s'espera haver marcat el camí a seguir en la pràctica de la natació a mar obert i que aquesta inciativa pionera inciti la resta de municipis costaners a unir-s'hi.
Costa Brava TV

dimarts, 16 de juliol de 2013

Jo també vull pujar al Mont Ventoux

 Després de veure l'etapa del Mont Ventoux segur que molt de nosaltres hem pensat en pujar-hi, com han fet els nostres amics de Futuresport, aquí a la foto amb el Dimoni del Tour, quina enveja.
 
Bona jornada la d'aquest finde al Tour de France fotent-li gas al Mont Ventoux amb molt bona companyia, Jordi, Josep, Bernat, Josep Codinach, Martí Cateura i Ramon Cateura! Impressionant l'ambient i Froom!

Molt be Marc, ja veig que la recuperació va fenomenal, i fent país.

diumenge, 14 de juliol de 2013

Froome una pregunta ... estàs net ?És trist que me faci aquesta pregunta, però després de veure l’etapa d’avui és el primer que m’ha vingut al cap.
Froome mes lider que mai, abans d’arribar als Alps ja està a 4 minuts de Contador a 7 minuts del Purito i a 14 minuts de Valverde .

O tindrà raò el de la vinyeta de baix i és impossible guanyar un Tour net.

Si segur que tots penseu que si fos al revés i el Purito fos el que portés aquesta diferencia no me faria la mateixa pregunta, i és veritat.
Espero que els Alps minimitzi les diferències i veiem un gran espectacle.

divendres, 12 de juliol de 2013

El Tour i el rock’n roll

L’equip australià Orica “dona la nota” en el vídeo gravat en part a Girona
OGEROCKS - AC/DC Tribute

dilluns, 1 de juliol de 2013

Primer dia de casal d'estiu de l'Escola Esportiva Futur Esport

Avui presentacions, jocs i tècnics de relleus en bici! Demà ens espera un dia de platja a l'Estartit amb més diversió!