dilluns, 9 de setembre de 2013

Rescaten Kilian Jornet al Mont Blanc

Els gendarmes socorren el corredor de muntanya català i una acompanyant de la cara nord de l'Aiguille du Midi

Malestar entre les autoritats franceses per la manera que té Jornet d'afrontar l'alta muntanya

 
El corredor de muntanya català Kilian Jornet i una acompanyat han estat rescatats en un dels cims del massís Mont Blanc pels gendarmes francesos, segons ha informat Le Dauphiné Liberé. Quan el grup de Gendarmeria d'Alta Muntanya (PGHM) va socórrer els dos alpinistes, aquests anaven amb roba lleugera i sabatilles d'esport, sense botes ni roba d'abric.
El rescat va tenir lloc el dissabte a la tarda a la cara nord de l'Aiguille du Midi arran d'un avís de Jornet, que va trucar al PGHM de Chamonix en comprovar que el temps estava empitjorant ràpidament i no tenien prou jaquetes. A causa de les males condicions meteorològiques, els gendarmes no van poder utilitzar l'helicòpter i van haver d'arribar a peu fins al punt on es trobaven Jornet i la seva acompanyant.
La premsa francesa destaca que aquest afer ha revifat la polèmica entre les autoritats i els guies de la zona sobre la forma que té l'esportista català d'afrontar la muntanya. En declaracions a Le Dauphiné Liberé, el regidor de Chamonix i guia Jean-Louis Verdier subratlla que la muntanya “s'ha de practicar amb el material adequat a la motxilla per fer front al mal temps. M'enfado molt quan veig que [Jornet] continua pujant en altura amb sabatilles quan malgrat les nostres demandes”.
En un comunicat al seu blog, Jornet assegura que van sortir a fer l'itinerari “amb el material d'escalada necessari (tant per roca com per gel)” però admet que va ser “poc previsor al pensar que hi hauria temperatures més càlides i no agafant suficients jaquetes”. En aquest sentit, explica que ja havia realitzat anteriorment “anant lleuger de material” el mateix itinerari i que havia sortit a l'horari previst per poder esquivar el mal temps. Això no obstant, una equivocació en l'últim tram de desnivell els va fer perdre molta estona i va ser aleshores quan els va enganxar un canvi sobtat de condicions meteorològiques.
El corredor agraeix la tasca del cos de salvament en muntanya i destaca que els van treure d'allà “sense més entrebancs que una mica de fred”.
Noticia del Punt Diari

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada