dimecres, 26 de setembre de 2012

Camino de Santiago per Castella (3-4-5 etapes)

He passejat la senyera per Castella i no ha passat res, molt de respecta tot el camí. Això si algun comentari sempre hi era, que si en Mas , que si no marxeu, que parlant la gent s'enten, que si aquests politics, ... però nosaltres a la nostre i a pedalar. I és que els catalans som així.

Tercer dia

Sortim de Santo Domingo de la Calzada i ens proposem de fer una tirada llarga per tal de passar el mes ràpid possible les immenses planes de Castella, que són maques al començament però que a mida que passen els quilometres es fan pasades, és tot molt planer i és fàcil de fer kms.
A Najera visitem el sepulcre de Dña. Blanca de Navarra i continuem cap a Atapuerca, allà en Santi fa una demostració d’habilitat als castellans que feien btt sense alforges. En Santi amb les alforges va pujar una trialera de molta pedra, jo vaig posar el peu una sola vegada que no està malament. Els bikers que van veure l’exhibició ens van acompanyar després fins a Burgos fent relleus, repeteixo nosaltres amb alforges i ells sense.

Dinem a Burgos davant la Catedral i deixem la ciutat del Cid per anar cap a Castrojeriz.

Passem per un Monestir de San Juan Ortega molt ben conservat i amb reliquies.

Desnivell molt mes petit de 1250 metres + i 120 km

 

Quart dia

Sortim de Castrojeriz per la meseta castellana per anar  visitar Fromista, Sirga i Carrions de los Condes  petites poblacions però amb unes esglèsies molt espectaculars.

Avui serà el dia amb menys desnivell només 650 mts + però la mes llarga un total de 148 km., sort de que el dia està nuvol i podem fer-ho molt bé.

Passem el Canal de Castilla i dinem a Sahagun.

La majoria de peregrins que trobem són estrangers, molt pocs espanyols, les mes diverses nacionalitats com: italians, japonesos, xinesos, canadencs, francesos, americans Usa i també llatíns, catalans, bascos, ...

A Leon  si farem una bona volta a tot el centre històric i sobretot els baretos davant de la Catedral, i ens quedarem en un Hotelet amb Spa, res estava plenejat tot a sortit de xiripa però ens ha anat molt bé relaxar-nos a les aigües calentes i el gel del Spa.

 

Cinquena etapa

De Leon passem el Puente del Paso Honroso cap a Astorga on visitem el Palau d’en Gaudi i la Catedral.

Aquí el paisatge torna a canviar i tot és mes verd d’arbres i vegetació.

Ara ve una de les complicacions del dia després de Rabanal del Camino pugem la Creu de Fierro a Foncebadon (1500 mts). Casualitats de la vida a dalt de la Creu  trobem un amic d’en Santi que és de Ventellò, salutacions fotos i anem a dinar.

Ja una vegada a Ponferrada ens fotem un xuleton tot veien el Barça com guanya.

Visita al Castell medieval de Ponferrada, aquest castell sembla el dels contes dels nens petits i les pel·lícules de fades.

El dia ha sortit 1250 mts + i 106 km i ja mirem cap a Galicia:

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada