dissabte, 10 de març de 2012

Perquè ?


Última hora de l’incendi de Solius:


Els serveis d’emergències confien controlar aquesta tarda l’incendi que ahir a les 14:00 es
declarava a Solius (Santa Cristina d’Aro, Baix Empordà) i que ja hauria cremat
unes 500 hectàrees. Aquest matí, els veïns de Cala Giverola i Salions (Tossa)
ja han pogut tornar a casa seva i encara queden desallotjades unes 80 persones
de la urbanització Font Bona (LLagostera). Una trentena d’efectius terrestres i
7 mitjans aeris han aprofitat l’absència de vent per contenir l’avenç de les
flames però s’espera que la tramuntana torni a bufar amb el pas de les hores.
La carretera entre Sant Feliu i Tossa ja s’ha reobert al trànsit.El foc es va originar en un marge a Solius (Sta Cristina) ahir a les 14:00 i ràpidament es va propagar en dos fronts atiat pel vent de tramuntana. Un front es dirigia cap a Llagostera (oest) i un altre cap a Tossa (sud). A última hora del vespre semblava que ja només quedava el front
de Tossa però contínuament apareixen petits focus que dificulten molt la feina.
La Generalitat estima que el perímetre afectat ja ronda les 500 hectàrees però és una xifra que encara pot variar. Ara mateix ja només queda una carretera tallada a la circulació. És la que comunica Llagostera amb Tossa.

Esperem que no hagi pres mal ningú i que la vegetació es recuperi aviat i podem tornar a gaudir del Massis de les Cadiretes. Molts dels corriols que fèiem segur que mai mes tornaran a ser-hi.
El Club Futur Esport i la Colla del dijous ens agrada molt tota aquesta zona i estem preocupats per aquest incendi, són rutes que fem sovint ja sigui en carretera o en BTT.
Animem a les poblacions afectades i que tant a prop ens queden, els seus habitants; boletaires, excursionistes, pagesos, ... i ciclistes.
I me pregunto: PERQUÈ ?

1 comentari:

  1. Que li preguntin a en Vicente que va passar tota la nit a Tossa....quina llàstima la vegetació i tot el que s'ha perdut....

    ResponElimina