divendres, 10 de febrer de 2012

Transpyr en estat pur

Aquest dijous en Paco i en Santi ens han volgut ensenyar una part de la primera etapa de la Transpyr que varen fer l’any passat. Una ruta molt dura però no ens heu espantat, la Colla del Dijous estem curats d’espants.
Hem sortit a – 5 ºC d’Oix per l’antic camí a Pera (per Costejà). Un cop arribem al Coll de Pera, seguim a l’esquerra la ctra. de Beget fins a trobar pocs qm. més enllà un trencall a l’esquerra que ens pujarà a Resclusanys per el coll Sagordi.
Pujada molt técnica, pedregosa i de fort desnivell.Just a l’alçada de la casa de Resclusanys, girem a l’esquerra creuant un portal verd. amb un parell de puja/baixa passarem per el solans de Llonganya i arribarem al coll de Jou des on iniciem una baixada fins a la Torre , a la Vall del Bac. D’aquí cap el Moli de la Coromina, el Bodelquer i el Seguer de Pera. Baixem seguin una pista que s’acaba convertint en corriol, però que molt ben marcat ens portarà fins a la pista de Toralles, hem gaudit molt aquest tram de corriol, i tornada a Oix


La neu ha sigut protagonista durant part de la pujada per pista. En Santi, en Conrad i en Jacint amb dificultats.


Els rius que hem passat amb molt de gel, i amb molt de compte de no relliscar, per sort tots hem sortit ben parats.En Conrad se volia emportar aquesta màquina per treure la neu …Hem passat per un bosc encantat, però no hem vist els fullets.Ens hem pogut recuperar del fred, la neu, el glaç, de l’averia del remolc, i de les pujades amb un bon plat d’arros, I diu en Paco que no menja gaire …Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada