dijous, 16 de febrer de 2012

Com Correr amb fred

Aquest any per sort pels esportistes el fred ha arribat tard, però ja està aquí i durant uns dies, serà el nostre company inseparable d’entrenament.
Però aquesta no te que ser una excusa per deixar d’entrenar, tenim que pensar que a altres països el fred dura molt més, i aquí us facilito alguns trucs per continuar corrent.
MOTIVACIÓ
Queda amb algú per córrer. Si t'estan esperant, no et podràs tirar enrere. Els grups d'entrenament o entrenaments entre un parell d'amics són tònica habitual entre els mandrosos quan arriba el fred. Si corres sol, pots convèncer-te a tu mateix que pots tornar als cinc minuts si fa moltíssim fred, encara que una vegada fora és molt difícil que ho facis. I beneficia't del paisatge: hi ha a qui li encanta sortir a córrer sota una fina capa de pluja o just després d'una nevada.
TOT ESTÀ COBERT DE NEU
En aquest cas busca neu que ja estigui compacta i pots trobar bona tracció. La neu en pols encara que sembli que es pot traccionar millor, moltes vegades amaga plaques de gel.
PEUS CALENTS
Si vols mantenir els peus calents i secs, assegura't que són suficientment impermeables. Molt millor si són de Gore-Tex. Els mitjons són també importants, han d'expulsar la suor i mantenir-te calent. Hi ha bons models per al fred hivern. Fes clic aquí per veure la guia de sabatilles d'hivern.
EM FA MAL QUAN RESPIRO
No et preocupis, les investigacions han demostrat que respirar aire sota 0 graus no es perjudicials pels pulmons. Per evitar la irritació de gola, es recomanable utilitzar una bufanda o un BUFF.
CAPES I CAPES
L'objectiu és romandre calent sense suar, per evitar enxampar un refredat. Hauríem de sortir a córrer vestits com si el termòmetre marqués 10ºC més. La sensació inicial: lleugerament fresc. Utilitza peces de material tècnic, que expulsen la suor, amb cremalleres en braços i coll per ventilar a mesura que t'escalfes. Per descomptat, s’ha de portar gorro i guants.
FES-TE NOTAR
El més probable és que corris en penombra, ja que al hivern els dies són més curts, així que has d'assegurar-te de ser vist. Com? Amb roba fluorescent, reflectora, i, si és necessari, fins i tot amb una llum LED.
ESCALFA DINS DE CASA
Abans de sortir, mou-te una mica a casa per activar la circulació sense arribar a suar. Puja i baixa les escales, fes una mica de corda, o algun exercici de gimnàstica. Fer el llit i una mica de neteja et servirà. I, si quedes amb algú, no et quedis parat a la intempèrie mentre arriba. Espera en el cotxe fins que estigueu tots, si no et quedaràs fred.
AMIC DEL VENT
Comença amb el vent en contra i acaba amb ell de cara, perquè no et detingui quan ja has entrat en calor. Si el vent va molt ratxejat, pots fer tandes de 10 minuts, 5 en contra i 5 de cara. Si el dia està sent huracanat i vius en una gran ciutat pots aprofitar-te dels alts edificis, que tallaran el seu efecte.
CANVIAT DESPRÉS
La teva temperatura corporal comença a disminuir en el mateix moment en què pares. Per evitar un refredat, canvia't de roba (de cap a peus) al més aviat possible. Les noies han de canviar-se el sostenidor esportiu humit ràpidament. Per al pèl humit, un gorro sec. I beu alguna cosa reconfortant, com un te calent o una xocolata.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada