dimecres, 28 de desembre de 2011

Lance Amstrong a Ullà, amb Futur Esport

Aprofitant la seva estada a les comarques gironines, recordeu que molt entrenaments els hi feia i és propietari d’una casa al barri antic de Girona, tenim el privilegi que aquest Campió per 7 vegades del Tour de France estigui amb nosaltres en el Centre Civic d’Ullà aquest dimecres a les 12.00 del migdia, on podrá signar el llibre i signar autografs a qui ho desitgi.
Aquestes són algunes de les seves estrofes del llibre:
Damunt la bicicleta, mai no sap què t’espera en tombar el revolt següent, si veuràs un nou paisatge o si contemplaràs com els Alps es perden fins el mar. Fins i tot quan tingui 50 anys, és probable que continuï rodant sota qualsevol tipus de clima. Em posaré totes les peces d’abrigat que calgui i aniré en bicicleta per plaer, per veure coses.
Una bicicleta és un anhelat mitjà de transport per a tots els que tenim el cor viatger. La nostre primera bicicleta no ens serveix per apendre a agafar els revolts o travessar bessals; representa veure’ns lliures de la supervisió paterna, no dependre de cotxes aliens i de tocs de queda. És una alliberació misericordiosa de la dependencia dels pares, una manera autónoma d’anar al cine o a casa d’un amic. Dit d’una altre manera és la primera oportunitat que tenim d’escollir la direcció en què volem anar.
És la primera màquina amb rodes que dirigim pel nostre compte i potser aquesta és la raó per la qual li tenim tanta estima i adherim records estranyaments concrets a les bicis que hem tingut. Jo a hores d’ara n’he tingut centenars però continúen amb mi com vells amics. La familiaritat física que obtens amb una bicicleta no la comparteixes amb cap altre vehicle, per còmode que sigui conduir-lo. Hi ha moments en què juraría que la bicicleta no és mes que una extensió dels meus braços i cames.
Fins i tot en un dia complicat sobre la bicicleta, per sota del dolor i la tensió, sempre hi ha una sensació d’alleujament i plaer: la de saber que puc tornar a montar en bici. Continuo corrent per demostrar que, en una era científica i profundament mecanitzada, el cos humà és encara una meravella.
Una bicicleta, per molt elaborada que sigui la seva tecnología, o avançats els seus materials de fabricació, la continua conduint un cos humà.
Lance Amstrong “Viure cada segon”

2 comentaris:

  1. Hola ! soc en Ramon ,encare no ha arrivat es veu que bé en bici i no esta en gaire forma física . Jo he anat a dinar , espero que a la tarda arrivi !!! Quina emoció !

    ResponElimina
  2. Si no arriba,puc venir jo a firmar, que també he guanyat algun xupito...!!!

    ResponElimina