dilluns, 22 d’agost de 2011

Pa d’espelta (el pa dels esportistes)

Un blat molt saludable

A l’Antic Egipte i a la Xina s’usava per elaborar cervesa, a més de fer-ne pa. Es considera una de les varietats de blat més antigues que es conreuen —ja fa uns 7.000 anys—, i és l’origen de totes les varietats actuals. Es coneix també amb el nom de blat verd o blat salvatge pel seu sabor rústic i intens. Va estar a punt de desaparèixer pel seu baix rendiment del gra, però l’empenta que s’ha donat les últimes dècades per una alimentació saludable ha portat a recuperar-la per les seves propietats nutricionals. Els seus nutrients s’assimilen molt millor, ja que no han sofert variacions. Aporta més proteïnes, minerals, vitamines i oligoelements .
Constitueix un excel•lent aliment antiestrés a causa del seu alt contingut en magnesi. Aporta molta fibra, sent ideal per l’estrenyiment i l’obesitat, per millorar el transit intestinal i per controlar la pressió sanguínia. Regula el colesterol pel seu baix contingut en grassa i gran proporció d’àcids monosaturats.
Els seus carbohidrats són d’assimilació lenta, ideals per a persones que necessiten energia en esforços prolongats, com els esportistes.
Una part important del seu èxit és el sabor. Durant molts anys el blat convencional ha estat molt hibridat i manipulat per buscar un alt rendiment en les collites i això ha fet que minvés la seva qualitat. És per això que s’ha recuperat l’espelta que és mes ecològica, porta més nutrients, és molt mes gustosa i és digereix millor.
I el podeu trobar a Supermercats Valvi, col·laborador de Futur Esport.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada