dissabte, 23 de juliol de 2011

Tanquen el Montgrí als vehicles pel risc d'incendi


L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha tallat l'accés de vehicles motoritzats al massís del Montgrí arran de l'alt risc d'incendi, com ja s'ha fet altres anys. Aquesta mesura és efectiva des de dimarts passat, en què l'alcalde, Jordi Cordón, va signar el corresponent decret, després que s'haguessin detectat tres petits incendis en poc temps. La restricció municipal, que es fa efectiva en els cinc principals accessos al massís, es fa per evitar el risc d'inici d'un incendi forestal i per assegurar la seguretat dels béns i la protecció de les persones que viuen en zones properes al bosc. A més, en el decret es recorda que la vulneració de les restriccions pot ser sancionada amb una multa, segons el que determina la tramitació de les infraccions assenyalades en el decret 64/1995, de prevenció d'incendis forestals.
El tancament del massís del Montgrí per part de l'Ajuntament es du a terme des del 2006. A més, aquell any els bombers van fer cremes controlades per reduir el material de combustió i crear zones des d'on actuar, i es va crear un servei de vigilància i prevenció.

El darrer gran foc al massís del Montgrí va tenir lloc el setembre del 2004, amb forta tramuntana. El foc va afectar una superfície d'unes 700 hectàrees i es van haver de desallotjar unes 400 persones.

Cada estiu la Generalitat de Catalunya engega una campanya anti-incendis. Aquest any està encapçalada per l'eslògan "Cap foc al bosc"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada