dimarts, 15 de febrer de 2011

Contador és absolt de la seva acusació de dopatge

El campió del Tour podrà tornar a competir des d'avui mateix i defensar el seu títol de la ronda francesa

Alberto Contador podrà tornar a competir des d'avui mateix. La Federació Espanyola de Ciclisme ha decidit declarar el tricampió del Tour innocent del seu càrrec de dopatge per clenbuterol i aixecar-li la sanció d'un any que li havia imposat pel presumpte positiu que va donar en l'última ronda francesa, que va guanyar.
El comitè de competició de la federació ha decidit fer marxa enrere al càstig que li havia imposat i ha acceptat les al•legacions que el corredor havia presentat pel que considerava una intoxicació alimentària, produïda al menjar carn de boví contaminada en el sopar de la jornada de descans del Tour del 2010 a Pau.
"Les raons jurídiques" que va argumentar José Luis Rodríguez Zapatero, president del Govern, quan dijous passat va sortir a defensar Contador han estat claus per inclinar la balança a favor de la innocència del ciclista. Avui el campió de l'últim Tour rebrà l'absolució i el carnet de la federació espanyola de ciclisme com a corredor professional, que li permetrà començar a córrer una altra vegada.
Esperar "fins que sigui oficial"
La seva reaparició podria ser immediata si Contador decideix participar en la Volta a l'Algarve, que comença demà. L'última cursa en què va participar des que es va anunciar el seu presumpte positiu el 21 d'agost passat va ser precisament el Tour.
Contador no va voler fer declaracions sobre la seva absolució. "No destaparem el xampany fins que sigui oficial", va escriure ahir al seu twitter el seu advocat, Andy Ramos. El ciclista sap que ha guanyat la primera batalla, però no la guerra. Pel camí queda per saber quina serà la reacció de l'Agència Mundial de Dopatge (AMA) i també de la Unió Internacional de Ciclisme (UCI).
Els dos organismes poden recórrer contra la sentència de la federació espanyola al TAS (Tribunal d'Arbitratge Esportiu). "No és el mateix recórrer al TAS defensant un veredicte d'innocència que demanant l'absolució a un o dos anys de càstig imposat per la federació del teu país", van assenyalar ahir en l'entorn de Contador.
Giro i Tour a la vista
Contador podrà començar la temporada ciclista sense problemes i participar en el Giro d'Itàlia com tenia previst abans de la sanció. Igualment, el ciclista sembla que podrà defensar la seva victòria de l'any passat al Tour i participar en la ronda francesa, encara que l'UCI o l'AMA optin per recórrer l'absolució del ciclista.
Els responsables del Tour, de totes maneres, podrien sol•licitar al TAS que emetés una sentència amb "caràcter d'urgència" durant el mes de juny per acceptar la seva inscripció en la carrera.
Informació de El Periodico

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada