dilluns, 3 de gener de 2011

La millor barreta energètica


Si encara teniu torrons d’aquestes festes que hem passat heu de saber que és la millor barreta energètica. Us deixem amb aquestes dades per tal que podeu confirmar-ho:
Molta gent espera al Nadal per a poder degustar aquestes delícies, de les quals cada vegada en trobem al mercat més varietats i tipus. Però els clàssics sempre seran presents a taula: el torró d’Alacant, el de Xixona i el de crema.
Cal dir que cada fabricant té la seva pròpia recepta, de manera que la quantitat dels ingredients pot variar una mica. Tot i així farem la valoració dels torrons clàssics.
El torró d’Alacant i el de Xixona porten els mateixos ingredients: ametlla, mel, sucre, clares d’ou i ratlladura de llimona, però en diferents quantitats, i en el cas del torró de Xixona les ametlles es molen. En el cas del torró de crema no conté mel ni clares d’ou, conté en canvi rovell d’ou caramel•litzat i en comptes de portar ratlladura de llimona porta vainilla per perfumar.
Valoració nutricional per ració de 35 g de torró:
Energia (kcal) Proteïnes (g) Greixos (g) Glúcids (g)
Torró d’Alacant 169 4,5 9,8 15,7
Torró de Xixona 171 4,5 10,2 15,2
Torró de crema 166 3,8 8,4 18,9
Respecte als torrons cal menjar-los amb moderació, ja que són aliments amb alta proporció de kilocalories per l’alt contingut en ametlles, sucre i mel. Per això les persones que estiguin seguint una dieta de control de pes hauran de menjar-los en poca quantitat, o com en el cas de les persones diabètiques, serà convenient que prenguin dolços fets amb edulcorants per evitar el sucre, però tot i així caldrà també prendre’ls amb mesura, i és que la quantitat de greix d’aquestes postres és elevada (1 ració de torró de 35 g equival al greix present en 10 g d’oli). Per això us proposem que a l’hora de presentar-los a taula ho feu tot tallant-los a daus, i que entre dau i dau hi col•loqueu uns daus de pinya fresca. D’aquesta manera controlarem molt millor i sense adonar-nos-en la quantitat de torró que mengem i al mateix temps menjarem una mica de fruita.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada