dilluns, 27 de desembre de 2010

Recepta d'un pastís molt bo "Tres xocolates"


Després de l'èxit assolit durant el sopar de Nadal del Club Futur Esport, i per petició popular, l’Anna ens passa la recepta del pastís de tres xocolates per si voleu provar de fer-lo aquests dies de vacances que, potser, es té una mica més de temps.

Ingredients
• 150g de xocolata negra
• 150g de xocolata amb llet
• 150g de xocolata blanca
• 150g de sucre
• 750ml de nata per muntar
• 750ml de llet
• 3 sobres de quallada en pols Royal
• un paquet de galetes Maria
• 60g de mantega
• un rajolí de llet
Preparació:
Per la base, triturar les galetes. Afegir la mantega fosa, un rajolí de llet i barrejar bé fins que quedi una massa ferma i homogènia. Estendre bé per tota la base d’un motlle desmontable d’uns 26cm.
El procediment per cada capa és el mateix: posar en un cassó la xocolata negra trossejada, 75g de sucre, 250ml de llet, 250ml de nata, un sobre de quallada i escalfar sense que arribi a bullir (90º aproximadament) remenant bé perquè no s’enganxi la xocolata (com si féssim xocolata desfeta).
Abocar sobre la base de galetes i fer la segona capa, com abans, però ara amb la xocolata amb llet i 50g de sucre (la resta igual que abans). Abocar sobre la capa de xocolata negra amb compte perquè no es barregin i fer la tercera capa, ara amb la xocolata blanca i 25g de sucre.
Posar a la nevera i deixar quallar (és millor fer-la el dia abans). Decorar al gust i servir fresqueta de la nevera.
Detallets i adaptacions:
Aquesta és la recepta original però el que vau tastar no portava sucre perquè trobo que les xocolates ja són prou dolces. Vosaltres mateixos... depèn de si sou gaire dolços.
Entre capa i capa per evitar que es barregin espero una estona perquè agafi consistència. Normalment ho poso a la nevera, així és més ràpid. Compte en no deixar-li massa perquè llavors les capes no s'enganxarien.
En abocar les dues darreres capes s'ha d'anar molt en compte perquè no es barregin, jo ho tiro sobre una cullera de cap per avall i bastant a prop de la darrera capa.
Detall de fulles:
S'agafen fulles de qualsevol arbre, es renten i es pinten amb xocolata desfeta (per ex. Nestlé postres) pel costat de sota (el dels nervis). Es posen a la nevera i quan estan fredes s'hi fa una altra capa. Es poden fer les capes que es volen, depèn del gruix que vulgueu que tinguin. Les de dijous portaven dues capes. Una vegada fredes es retiren les fulles amb compte i ja està!
Molt BON NADAL!!!
Anna


Gràcies Anna per la recepte, ben segur que mes d’un el farà, però de totes maneres a la propera trobada que fem al Club pots portar-ne un altre, que estaba molt bo.

2 comentaris:

  1. Uhmmmmmmmm!!!!!!!!! amb lo bona que estava...segur que la repetirem, eh que siiiiii Anna!!!!!!!!

    ResponElimina